Ahlan Wa Sahlan ila muniizzah.blogspot.com :)

Thursday, November 20, 2014

Cinta Ilmu @ TV AlHijrah



Assalamualaikum readers dan para pencinta ilmu! Aku rasa ada antara korang yang selalu layan program Cinta Ilmu kat TV AlHijrah kan? Kepada yang tak tau tentang program ni, please tengok... Seriously banyak ilmu yang korang akan dapat. :) Oh ya, sekarang Cinta Ilmu telah berwajah baru sempena menyambut Ulangtahun TV AlHijrah yang ke-4!





Segmen bersama Ustazah Isfadiah Dasuki membincangkan isu-isu berkaitan wanita.


Segmen bersama Ustaz Badli Shah membincangkan mengenai hari kita dibangkitkan, suasana di padang mahsyar.


Bersama Ustaz Harryanto bagi membincangkan mengenai kepercayaan masyarakat Melayu yang bertentangan dari agama Islam seperti percaya pada tangkal, mengamalkan ilmu penunduk.


Prof. Madaya Dr Fauzi Deraman membincangkan mengenai Al-Quran dan Hadith.

Lagi satu, sempena musim baru ni jugak Cinta Ilmu telah mengadakan pertandingan kuiz terkumpul. Hadiah dia Subhanallah best sangat! Iaitu pakej menunaikan UMRAH untuk dua orang!! Untuk soalan-soalan kuiz terkumpul korang boleh tengok kat SINI dan untuk menonton video episod-episod yang lalu, boleh tengok kat SINI Korang boleh tengok siaran ulangan Cinta Ilmu pada setiap hari jam 6.00 pagi. Jom join! Mana tau mungkin rezeki korang? ^_^










No comments:

Post a Comment